Mat som bränsle

Jag känner många som inte har förstått att det vi äter, allt vi stoppar i oss, påverkar hur vi mår och hela vår kropp, både på insidan och utsidan och även vårat sinne. Många ser mat som kalorier, och att de ska vara så få som möjligt. Men jag ser mat som bränsle, jag vill ge min kropp det bästa bränslet som gör att jag är pigg, att jag mår bra, att mina hormoner fungerar optimalt och att jag känner mig stark. Att jag kan prestera maximalt på ett Crossfitpass, men även att känna mig stark i vardagen Det gör sådan enorm skillnad att äta ren basic mat, utan tillsatser, utan raffinerat socker och mjöl, att undvika livsmedel som gör en dåsig och trött. Jag vill känna mig pigg och att jag får energi av en måltid.

Människan har drygt 50 hormoner, och de styr i princip allting i kroppen, och våran

Många unga idag lider av psykisk ohälsa. jag är ganska säker på att det har till stor del med deras kosthållning att göra. Allt detta socker, all snabbmat, det påverkar våra hormoner och sänker serotoninnivån, slår ut dopaminet, som är dirigenten i orkestern, så det är inte konstigt att de blir deprimerade. Så får de SSRI preparat, istället för att gå till grunden. Vad är orsaken till att de mår så dåligt? Gå till grunden, gör förändringar i kosten och få ett nytt liv.

Du har bara ett liv i det här livet. Ta hand om din kropp för du förtjänar att må bäst. Ät ren näringsrik mat, träna något som du tycker är kul, och få in vardagsmotion så har du kommit långt

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *