Två olika sorter. Glutenfria pepparkakor, hårda och mjuk

Pepparkakor spannmålsfria, mejerifria och sockerfria

  • 65 g kokosolja
  • 0,5 dl kokossocker eller honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1,5 msk potatismjöl
    Smält kokosolja och blanda i sötning. Blanda alla torra ingredienser utom potatismjöl noga och häll i kokosoljablandningen. blanda väl och ställ i kylskåpet i 30 min.Sätt ugnen på 175 grader och baka ut degen tillsammans med potatismjölet och forma små kulor och platta ut på bakplåtspapper,väj själv hur tjocka du vill ha dem, grädda ungefär 5-10 minuter, men håll koll på kakorna så de inte blir brända

 

MJUK PEPPARKAKA spannmålsfri, mejerifri, sockerfri

1 påse dadlar 200 g
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 morötter
3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 msk  pepparkakskrydda
1 tsk vaniljpulver
1 dl naturella lingon

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa dadlar och ägg i en matberedare
3. Riv morötterna och häll i resten av ingredienserna. Mixa till en smet.
4. klä en fyrkantig brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda i 30 minuter

Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *