Blomkålsgryta

Det här är en favorit som jag aldrig tröttna på. Passar fantastiskt bra till lax, torsk, kyckling eller bara som den är helt vegetarisk, och då med ugnsbakade rödbetor. Det blir en härlig gul färg av gurkmejan
Du behöver följande ingredienser

1 Blomkålshuvud
1 Stor gul lök
1 frp santa maria creamy kokosmjölk
1 msk gurkmeja
40 g smör
2 skivade morötter
0,5 dl röda linser

Gör så här:

Riv blomkål och lök i en matberedare, Smält smöret och gurkmejan. Häll i den rivna blomkålen och löken och bryn det ett par minuter. Häll i kokosmjölken och låt det koka upp. Häll i morötter och röda linser och låt det koka i ca 15 minuter. krydda med salt och peppar från kvarnen. Färdigt att äta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *